Πρόκειται για την εφαρμογή «AIΑ – Toorbee WeChat Miniapp», η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία startup και καθιστά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως ένα από τα πρώτα «China – ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι κινέζοι επισκέπτες θα έχουν στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου τους και στη γλώσσα τους, πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών για το αεροδρόμιο και την πόλη της Αθήνας.

Πως λειτουργεί

Φτάνοντας στην Αθήνα, οι κινέζοι επισκέπτες θα σκανάρουν ένα QR code που βρίσκεται ήδη σε εμφανή σημεία στους χώρους του ΔΑΑ, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να αντλούν χρηστικές πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του αεροδρομίου, αλλά και για ό,τι συμβαίνει στην πόλη της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, θα έχουν πληροφορίες για τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν στο χώρο του αεροδρομίου, για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αλλά και για τις υπηρεσίες και τις αγορές που μπορούν να κάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Με περισσότερους από 1.000.000.000 ενεργούς χρήστες το μήνα, το WeChat είναι το κύριο εργαλείο σχεδόν για όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Κίνα, ενώ το WeChat Miniapp μέσω του οποίου διατίθεται η εφαρμογή του ΔΑΑ, έχει περισσότερους από 400.000.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

«Με τη νέα εφαρμογή, το αεροδρόμιο κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την κινεζική αγορά, η οποία, παρά την εξαιρετική δυναμική και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα επαρκώς στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, διευθυντής επιχειρηματικής μονάδας συστημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ, στην παρουσίαση της «AIΑ – Toorbee WeChat Miniapp» και πρόσθεσε: «Με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη την παραμονή των κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν υπηρεσίες και ευκαιρίες στα καταστήματα του αεροδρομίου και στην πόλη της Αθήνας».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Air China στην Αθήνα, Fan He Yun, έκανε λόγο για «ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο του ΔΑΑ, καθώς οι πληροφορίες για τον κινέζο επισκέπτη είναι πλέον εύκολα διαθέσιμες μέσω του WeChat, της πλέον δημοφιλούς εφαρμογής που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι χρήστες τηλεφώνων στην Κίνα».

Πηγή: https://www.tanea.gr