26/02/2018 – Η Toorbee κέρδισε το βραβείο της «πιο υποσχόμενης» start-up στην Κίνα

26/02/18

Οι αδερφοί Γιώργος και Νίκος Παπαχρήστου είναι οι δημιουργοί της εταιρείας Toorbee, της πρώτης ελληνικής start-up παροχής εξειδικευμένων B2B υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού, η οποία έχοντας ως αφετηρία την Ελλάδα ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες της σε μεγάλους online travel agents της Κίνας για τη διανομή «in-destination» υπηρεσιών σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχει η Toorbee περιλαμβάνονται η μεταφορά, η ξενάγηση, οι ημερήσιες εκδρομές, η εστίαση, η παροχή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές κ.ά.

Πρόσφατα η Toorbee, η οποία διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τη Σαγκάη, κέρδισε το βραβείο της πιο υποσχόμενης επιχειρηματικής ιδέας στην Κίνα. Η start-up διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 700 επιχειρήσεις και ήταν η μοναδική μη κινέζικη εταιρεία που συμμετείχε.

Μετά από τρεις διαγωνιστικούς γύρους, όπου παρουσιάστηκαν το επιχειρηματικό σχέδιο της Toorbee καθώς και οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει για την τουριστική βιομηχανία, της απονεμήθηκε η διάκριση της πιο υποσχόμενης επιχειρηματικής ιδέας της Κίνας. Η εικοσαμελής κριτική επιτροπή, αποτελούταν από επιχειρηματίες, επενδυτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αυτή τη στιγμή, η Toorbee έχει συνεργασίες με κινέζικους OTA’s (online travel agents) που διαχειρίζονται πάνω από το 80% του εξερχόμενου online τουρισμού της Κίνας. Επίσης, έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από επενδυτές προερχόμενους από την Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ ετοιμάζεται για ένα δεύτερο γύρο χρηματοδότησης από venture capital funds, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Πηγή: https://www.athenianbrewery.gr/

Οι αδερφοί Γιώργος και Νίκος Παπαχρήστου είναι οι δημιουργοί της εταιρείας Toorbee, της πρώτης ελληνικής start-up παροχής εξειδικευμένων B2B υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού, η οποία έχοντας ως αφετηρία την Ελλάδα ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες της